SZUKAMY

ASYSTENT ROASTERA

LaCava – Specialty Coffee Roastery, Asystent Roastera

Chcesz pracować przy piecu do palenia kawy? Chcesz nauczyć się tworzyć kompozycje i profilować smak kawy podczas palenia? Chcesz pracować z najciekawszymi ziarnami na rynku i niesamowitymi ludźmi z branży Specialty? Jeżeli tak, daj nam znać.

Tworzymy firmę ludzi pełnych pasji do kawy. Jesteśmy kompletnie oddani dostarczaniu naszym Klientom autentycznego i zawsze najlepszego doświadczenia kawy. Szukamy tylko i wyłącznie gwiazd, pracowników entuzjastycznie nastawionych, utalentowanych i szukających ciągłego rozwoju.

Jako Asystent Roastera palarni LaCava rozpoczniesz swoją ścieżkę kariery palenia i produkcji kawy. Pod okiem doświadczonego Head Coffee Roastera - Alka Smęta, nauczysz się magii palenia kawy i będziesz mieć udział w tajemnicy tworzenia wyjątkowych produktów. Będziesz pracować z wieloma kawami z całego świata, od klasycznych Brazylii poprzez soczyste Etiopie, aż do dziwacznych kaw z obróbek eksperymentalnych. Nauczysz się wypalać kawy pod okiem naszego Head Roastera, będziesz mieć możliwość rozwoju poprzez cuppingi produkcyjne, cuppingi zakupowe i inne, a także przez szkolenia SCA i inne renomowane kursy.

Pracujemy na najlepszym ziarnie, z najlepszym sprzętem (legendarny piec Probat), w najlepszym zespole ludzi na rynku Specialty.

Zakres obowiązków – czyli jakie będziesz mieć zadania?

  • Przygotowanie zielonej kawy do dnia produkcyjnego, ładowanie kawy do pieca,
  • Przyjmowanie dostaw,
  • Utrzymanie magazynu i palarni w porządku,
  • Ogólna pomoc przy obsłudze pieca oraz jego czyszczeniu,
  • Pomoc przy pakowaniu, oklejaniu paczek,
  • Pomoc w przygotowaniu zamówień,
  • Organizacja magazynu,
  • Pomoc w sprzątaniu po zakończonym dniu produkcyjnym,
  • Kontrola jakości zielonej kawy (wykonywanie pomiarów gęstości, wilgotności surowca)
  • Przygotowywanie sesji cuppingowych,
  • Czynny udział w cuppingach,
  • Palenie kawy wg. ustalonych profili palenia oraz raportowanie z ich przebiegu pod okiem Head Roastera,
  • Udział w eventach (Festiwale kawy itp.)

 

Wymagania i kwalifikacje – czyli co potrzebujemy?

  • Zajawka na kawę,
  • Dogłębne rozumienie procesu seed-to-cup, jak i standardów branży Specialty
  • Wszelakie kursy SCA (idealnie sensory na poziomie średnio zaawansowanym),
  • Wysoko rozwinięte umiejętności sensoryczne
  • Sumienność,
  • Umiejętność organizowania sobie pracy,
  • Podzielność uwagi,
  • Sporo siły (ograniczamy użycie siły do minimum, ale jednak trzeba trochę podnieść)
  • Znajomość arkusza do oceny kawy SCA
  • Chęć rozwoju (przewidywany awans na Production Roastera w ciągu roku),
  • Otwarta, towarzyska, pozytywna i dynamiczna osobowość
  • Wysokie umiejętności komunikacji
  • Znajomość języka angielskiego
  • Umiejętność obsługi programów z pakietu Office,
  • Prawo jazdy kat. B (dojazd do miejsca pracy swoim autem, mieścimy się pod Jankami, k. Warszawy)

 

Opis stanowiska pracy – czyli co będę robić?

  • Będziesz reprezentować naszą markę jako wyższą jakościową kawę w każdym segmencie w zgodzie z własną oceną i przekonaniami
  • Będziesz dostarczać pełne wsparcie dla Klientów w zakresie szkoleń baristycznych, szkoleń produktowych, w zakresie przeprowadzania sesji cuppingowych, prezentacji produktów, w zakresie przygotowywania i uczestniczenia w eventach
  • Będziesz tworzyć program szkoleniowy LaCava, zarówno w „laboratorium”, jak i na miejscu u Klientów, tworzyć materiały szkoleniowe i przekazywać je nowym i istniejącym Klientom
  • Będziesz współpracować z Roasterem w zakresie doboru kaw do oferty, cuppingów produkcyjnych, profilowania nowych kaw
  • Będziesz przeprowadzać audyty jakościowe u wybranych Klientów
  • Będziesz wdrażać, szkolić i odpowiadać za nowych pracowników przedstawicieli działu szkoleń w naszej firmie
  • Będziesz pilnować i stać na straży znakomitego „customer service” dla naszych nowych, potencjach i aktualnych Klientów w segmencie gastronomii
  • Będziesz odpowiadać za koordynację prawidłowo przeprowadzonych instalacji i serwisów technicznych ekspresów naszych Klientów gastronomicznych nowych i bieżących Klientów
  • Będziesz prezentować proaktywną postawę własnego rozwoju osobistego i zawodowego uczestnicząc w szkoleniach SCA (i innych) oraz konkursach o zasięgu ogólnopolskim reprezentując naszą markę

 

Benefity – czyli co oferujemy ?

  • Praca w zorientowanej na silny rozwój i wzrost firmie
  • Wsparcie i zachęcanie do własnego rozwoju przez uczestniczenie w certyfikowanych szkoleniach zewnętrznych
  • Możliwość kreowania polityki jakościowej i odpowiadanie za najważniejsze momenty związane z tworzeniem i rozwojem produktów w firmie
  • Praca pełnoetatowa, umowa o pracę z pełnym ubezpieczeniem społecznym i składkami
  • Stabilne i rozwijające się wynagrodzenie, 4000 – 5000 zł brutto, pensja początkowa zależna od posiadanych osiągnięć i wkładu do firmy wraz z początkiem zatrudnienia

 

Zainteresowanych proszę o mail z CV, wraz z kilkoma słowami o sobie (pochwal się osiągnięciami w branży czy certyfikacjami 😊 ), na adres:

alek@lacava.pl oraz praca@lacava.pl