OPOWIEŚĆ.

Inmaculada, znaczy nieskazitelna.

 

Historia ziaren Inmaculada to historia rodziny Holguin, która postanowiła założyć uprawę kawy w nieskalanym cywilizacją regionie Cauca w Kolumbii. Tamtejsze wyjątkowe możliwości klimatyczne pozwalają na uprawę najbardziej egzotycznych ziaren, w tym cenioną przez baristów odmianę Geisha. Poświęcenie, wiedza o ziarnach oraz troska plantatorów to wysiłek, który nie poszedł na marne. Rezultat? Doskonała, aromatyczna kawa, która zachwyca od pierwszego skosztowania.

PROFIL SENSORYCZNY.

Słodycz, która rozkwita.

 

Złożona, kwiatowa, intensywna. Z wyczuwalnymi nutami jaśminu, dojrzałej maliny, arbuza i białych winogron. W miarę stygnięcia, szlachetna słodycz jaśminu staje się coraz bardziej soczysta, coraz bardziej wyrazista. Kawa, która rozkwita, a jej smak porusza zmysły i tchnie w powietrze pachnącą nutę kolumbijskiej magii.

WYJĄTKOWOŚĆ.

Zachwyty, którym nie ma końca.

O ziarnach Colombia Inmaculada należy wspomnieć jeszcze jedno – jedną z osób, która pokochała tez ziarna jest Alek Smęt, nasz Head Roaster i Mistrz Polski 2022 w Roastingu. I trudno mu się dziwić – Geisha to odmiana używana podczas zawodów kawowych na całym świecie, a jej kolumbijski wariant – Inmaculada, to kompozycja obok której trudno przejść obojętnie.