Ta strona nie jest wspierana przez Twoją przeglądarkę. Rekomendujemy Chrome, Safari, Edge lub Firefox.

Bezpłatna wysyłka na terenie Polski od 99 zł Paczkomaty InPost oraz kurier DPD

Koszyk

Gratulacje! Twoje zamówienie kwalifikuje się do bezpłatnej wysyłki. Brakuje 100 zł do bezpłatnej wysyłki,.
Brak więcej produktów

Produkty
Suma Bezpłatne
Koszty wysyłki oraz zniżki są podsumowane w kasie.
Kontynuuj zakupy

OPOWIEŚĆ.

Inmaculada, znaczy nieskazitelna.

 

Historia ziaren Inmaculada to historia rodziny Holguin, która postanowiła założyć uprawę kawy w nieskalanym cywilizacją regionie Cauca w Kolumbii. Tamtejsze wyjątkowe możliwości klimatyczne pozwalają na uprawę najbardziej egzotycznych ziaren, w tym cenioną przez baristów odmianę Geisha. Poświęcenie, wiedza o ziarnach oraz troska plantatorów to wysiłek, który nie poszedł na marne. Rezultat? Doskonała, aromatyczna kawa, która zachwyca od pierwszego skosztowania.

PROFIL SENSORYCZNY.

Słodycz, która rozkwita.

 

Złożona, kwiatowa, intensywna. Z wyczuwalnymi nutami jaśminu, dojrzałej maliny, arbuza i białych winogron. W miarę stygnięcia, szlachetna słodycz jaśminu staje się coraz bardziej soczysta, coraz bardziej wyrazista. Kawa, która rozkwita, a jej smak porusza zmysły i tchnie w powietrze pachnącą nutę kolumbijskiej magii.

WYJĄTKOWOŚĆ.

Zachwyty, którym nie ma końca.

O ziarnach Colombia Inmaculada należy wspomnieć jeszcze jedno – jedną z osób, która pokochała tez ziarna jest Alek Smęt, nasz Head Roaster i Mistrz Polski 2022 w Roastingu. I trudno mu się dziwić – Geisha to odmiana używana podczas zawodów kawowych na całym świecie, a jej kolumbijski wariant – Inmaculada, to kompozycja obok której trudno przejść obojętnie.