SZUKAMY !
HEAD BARISTA
LaCava – Specialty Coffee Roastery, Head Barista
Tworzymy firmę pracowników pełnych pasji do kawy. Jesteśmy kompletnie oddani dostarczaniu naszym Klientom autentycznego i zawsze najlepszego doświadczenia kawy. Szukamy tylko i wyłącznie gwiazd, pracowników entuzjastycznie nastawionych, utalentowanych i szukających ciągłego rozwoju.
Jako Head Barista palarni LaCava przyłączysz się do niesamowitego zespołu ludzi, miłośników dobrej kawy i staniesz się ambasadorem jakości naszej marki tworząc ją i wyznaczając nowe kierunki naszego rozwoju.
Opis stanowiska pracy – czyli co będę robić?
- Będziesz reprezentować naszą markę jako wyższą jakościową kawę w każdym segmencie w zgodzie z własną oceną i przekonaniami
- Będziesz dostarczać pełne wsparcie dla Klientów w zakresie szkoleń baristycznych, szkoleń produktowych, w zakresie przeprowadzania sesji cuppingowych, prezentacji produktów, w zakresie przygotowywania i uczestniczenia w eventach
- Będziesz tworzyć program szkoleniowy LaCava, zarówno w „laboratorium”, jak i na miejscu u Klientów, tworzyć materiały szkoleniowe i przekazywać je nowym i istniejącym Klientom
- Będziesz współpracować z Roasterem w zakresie doboru kaw do oferty, cuppingów produkcyjnych, profilowania nowych kaw
- Będziesz przeprowadzać audyty jakościowe u wybranych Klientów
- Będziesz wdrażać, szkolić i odpowiadać za nowych pracowników przedstawicieli działu szkoleń w naszej firmie
- Będziesz pilnować i stać na straży znakomitego „customer service” dla naszych nowych, potencjach i aktualnych Klientów w segmencie gastronomii
- Będziesz odpowiadać za koordynację prawidłowo przeprowadzonych instalacji i serwisów technicznych ekspresów naszych Klientów gastronomicznych nowych i bieżących Klientów
- Będziesz prezentować proaktywną postawę własnego rozwoju osobistego i zawodowego uczestnicząc w szkoleniach SCA (i innych) oraz konkursach o zasięgu ogólnopolskim reprezentując naszą markę
Zakres obowiązków – czyli jakie będziesz mieć zadania?
- Przeprowadzanie szkoleń kawowych i gastronomicznych dla naszych Klientów zgodnie z istniejącymi i wypracowanymi w naszej firmie standardami, na poziomie minimum SCA Foundation
- Współpraca z Roasterem w zakresie nowych produktów, cuppingów produkcyjnych, profilowania nowych kaw
- Kontrola jakości kaw wypalonych
- Utrzymywanie profesjonalnych i owocnych relacji z Klientami gastronomicznymi
- Opieka nad Klientem gastronomicznym oraz B2B
- Przeprowadzać wizyty u Klientów, audyty i szkolenia na miejscu u Klientów
- Obsługa reklamacji w profesjonalny, konstruktywny i czasowo efektywny sposób
- Bycie podstawowym źródłem wiedzy i rekomendacji produktowych dla Klientów
- Konsultowanie z nowymi, potencjalnymi lub bieżącymi Klientami kwestii sprzętowych
- Koordynowanie z działem serwisu instalacji ekspresów gastronomicznych u Klientów na miejscu
- Koordynowanie z działem serwisu przeprowadzania napraw ekspresów u Klientów gastronomicznych
- Obsługiwać i oprowadzać wybranych Klientów po palarni kawy, przeprowadzać testy, cuppingi, wykłady i szkolenia u Klientów
- Współuczestniczyć oraz współorganizować eventy
- Odpowiadać na zapytania sprzedażowe
Wymagania i kwalifikacje – czyli co potrzebujemy?
- Minimum 2 lata doświadczenia w środowisku kaw Specialty, wysoka znajomość branży, środowiska branżowego i firm z otoczenia Specialty Coffee
- Wysoko rozwinięta sensoryka kawowa
- Mile widziane osiągnięcia i aktywność na polu konkursów baristycznych
- Mile widziane już posiadane certyfikaty SCA lub inne
- Prawo jazdy kategoria B
- Znajomość języka angielskiego na poziomie zapewniającym bezproblemową komunikację oraz czytanie i przetwarzanie specjalistycznych materiałów o kawie
- Otwartość na okazjonalne podróżowanie po Polsce i czasem poza Polską
- Absolutne i dogłębne rozumienie procesu seed-to-cup, jak i standardów branży Specialty Coffee
- Otwarta, towarzyska, pozytywna i dynamiczna osobowość
- Wysokie umiejętności komunikacji
- Dobra organizacja pracy, samodzielność w rozwiazywaniu problemów
- Elastyczność w wielozadaniowości bardzo wymagających i czasem stresujących sytuacjach
- Zdolność do przekazywania i przyjmowania informacji zwrotnej odnośnie jakości pracy własnej i innych członków zespołu
Benefity – czyli co oferujemy ?
- Praca w zorientowanej na silny rozwój i wzrost firmie
- Wsparcie i zachęcanie do własnego rozwoju przez uczestniczenie w certyfikowanych szkoleniach zewnętrznych
- Wsparcie i zachęcanie do pełnego uczestnictwa w najbardziej prestiżowych konkursach baristycznych
- Możliwość kreowania polityki jakościowej i odpowiadanie za najważniejsze momenty związane z tworzeniem i rozwojem produktów w firmie
- Praca pełnoetatowa, umowa o pracę z pełnym ubezpieczeniem społecznym i składkami
- Wysokie i skalibrowane z rozwojem i osiągnięciami wynagrodzenie, 4000 – 8000 zł brutto, pensja początkowa zależna od posiadanych osiągnięć i wkładu do firmy wraz z początkiem zatrudnienia
Zainteresowanych proszę o mail z CV, wraz z kilkoma słowami o sobie (pochwal się osiągnięciami w branży czy certyfikacjami 😊 ), na adres:
CC: sylwia@lacava.pl