SZUKAMY NA STANOWISKO:

HEAD BARISTA

LaCava – Specialty Coffee Roastery, Head Barista

 

Szukamy Head Baristy/Baristki!

Czujesz podekscytowanie przed siorbaniem najbardziej pokręconych kaw na rynku? Uwielbiasz kontakt z ludźmi i jesteś urodzoną/ urodzonym mówcą kawowym? Jeżeli z łatwością przekazujesz wiedzę, a co ważniejsze - chcesz się cały czas rozwijać jako barista i kawowy ekspert, ta robota jest dla Ciebie!

Szukamy osób z inicjatywą, proaktywnych i chcących godnie reprezentować jeden z najlepszych brandów segmentu Specialty.

Opis stanowiska pracy – czyli co będę robić?

  • Będziesz reprezentować naszą markę jako wyższą jakościową kawę w każdym segmencie w zgodzie z własną oceną i przekonaniami
  • Będziesz dostarczać pełne wsparcie dla Klientów w zakresie szkoleń baristycznych, szkoleń produktowych, w zakresie przeprowadzania sesji cuppingowych, prezentacji produktów, w zakresie przygotowywania i uczestniczenia w eventach
  • Będziesz tworzyć program szkoleniowy LaCava, zarówno w „laboratorium”, jak i na miejscu u Klientów, tworzyć materiały szkoleniowe i przekazywać je nowym i istniejącym Klientom
  • Będziesz współpracować z Roasterem w zakresie doboru kaw do oferty, cuppingów produkcyjnych, profilowania nowych kaw
  • Będziesz przeprowadzać audyty jakościowe u wybranych Klientów
  • Będziesz wdrażać, szkolić i odpowiadać za nowych pracowników przedstawicieli działu szkoleń w naszej firmie
  • Będziesz pilnować i stać na straży znakomitego „customer service” dla naszych nowych, potencjach i aktualnych Klientów w segmencie gastronomii
  • Będziesz odpowiadać za koordynację prawidłowo przeprowadzonych instalacji i serwisów technicznych ekspresów naszych Klientów gastronomicznych nowych i bieżących Klientów
  • Będziesz prezentować proaktywną postawę własnego rozwoju osobistego i zawodowego uczestnicząc w szkoleniach SCA (i innych) oraz konkursach o zasięgu ogólnopolskim reprezentując naszą markę

 

Zakres obowiązków – czyli jakie będziesz mieć zadania?

  • Przeprowadzanie szkoleń kawowych i gastronomicznych dla naszych Klientów zgodnie z istniejącymi i wypracowanymi w naszej firmie standardami, na poziomie minimum SCA Foundation
  • Współpraca z Roasterem w zakresie nowych produktów, cuppingów produkcyjnych, profilowania nowych kaw
  • Kontrola jakości kaw wypalonych
  • Utrzymywanie profesjonalnych i owocnych relacji z Klientami gastronomicznymi
  • Opieka nad Klientem gastronomicznym oraz B2B
  • Przeprowadzać wizyty u Klientów, audyty i szkolenia na miejscu u Klientów
  • Obsługa reklamacji w profesjonalny, konstruktywny i czasowo efektywny sposób
  • Bycie podstawowym źródłem wiedzy i rekomendacji produktowych dla Klientów
  • Konsultowanie z nowymi, potencjalnymi lub bieżącymi Klientami kwestii sprzętowych
  • Koordynowanie z działem serwisu instalacji ekspresów gastronomicznych u Klientów na miejscu
  • Koordynowanie z działem serwisu przeprowadzania napraw ekspresów u Klientów gastronomicznych
  • Obsługiwać i oprowadzać wybranych Klientów po palarni kawy, przeprowadzać testy, cuppingi, wykłady i szkolenia u Klientów
  • Współuczestniczyć oraz współorganizować eventy
  • Odpowiadać na zapytania sprzedażowe

 

Wymagania i kwalifikacje – czyli co potrzebujemy?

  • Minimum 2 lata doświadczenia w środowisku kaw Specialty, wysoka znajomość branży, środowiska branżowego i firm z otoczenia Specialty Coffee
  • Wysoko rozwinięta sensoryka kawowa
  • Mile widziane osiągnięcia i aktywność na polu konkursów baristycznych
  • Mile widziane już posiadane certyfikaty SCA lub inne
  • Prawo jazdy kategoria B
  • Znajomość języka angielskiego na poziomie zapewniającym bezproblemową komunikację oraz czytanie i przetwarzanie specjalistycznych materiałów o kawie
  • Otwartość na okazjonalne podróżowanie po Polsce i czasem poza Polską
  • Absolutne i dogłębne rozumienie procesu seed-to-cup, jak i standardów branży Specialty Coffee
  • Otwarta, towarzyska, pozytywna i dynamiczna osobowość
  • Wysokie umiejętności komunikacji
  • Dobra organizacja pracy, samodzielność w rozwiazywaniu problemów
  • Elastyczność w wielozadaniowości bardzo wymagających i czasem stresujących sytuacjach
  • Zdolność do przekazywania i przyjmowania informacji zwrotnej odnośnie jakości pracy własnej i innych członków zespołu

 

Benefity – czyli co oferujemy :)

  • Praca w zorientowanej na silny rozwój i wzrost firmie
  • Wsparcie i zachęcanie do własnego rozwoju przez uczestniczenie w certyfikowanych szkoleniach zewnętrznych
  • Wsparcie i zachęcanie do pełnego uczestnictwa w najbardziej prestiżowych konkursach baristycznych
  • Możliwość kreowania polityki jakościowej i odpowiadanie za najważniejsze momenty związane z tworzeniem i rozwojem produktów w firmie
  • Praca pełnoetatowa, umowa o pracę z pełnym ubezpieczeniem społecznym i składkami
  • Wysokie i skalibrowane z rozwojem i osiągnięciami wynagrodzenie, 4500 – 7000 zł brutto, pensja początkowa zależna od posiadanych osiągnięć i wkładu do firmy wraz z początkiem zatrudnienia

 

Zainteresowanych proszę o mail z CV, wraz z kilkoma słowami o sobie (pochwal się osiągnięciami, czy certyfikatami i szkoleniami), na adres: alek@lacava.pl oraz praca@lacava.pl

Wysyłając do nas swoje zgłoszenie wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych w celach rekrutacyjnych.